Рома приема Манчестър Юнайтед в реванш от 1/2-финалите на Лига Европа. Първият сблъсък в Англия приключи с категоричното 6:2 за "червените дяволи", които изоставаха на почивката с 1:2, но след безупречно второ полувреме си осигуриха преднина от 4 гола разлика, която им гарантира солидно предимство преди ответния двубой.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

И около двата отбора е доста горещо, но заради съвсем различни причини. "Римските вълци" продължават да са в криза и през уикенда записаха ново поражение в Серия А, този път от Сампдория и така удължиха негативната си серия на домашната сцена до 4 поредни срещи без успех. Освен това преди два дни бе оповестено, че бившият мениджър на Юнайтед Жозе Моуриньо ще поеме италианския гранд от първи юли, когато Пауло Фонсека ще се раздели с клуба.

При Юнайтед уикендът бе изключително турболентен, след като пропадна дербито на Англия срещу Ливърпул. Множество фенове на 20-кратните шампиони на Англия щурмуваха "Олд Трафорд" и буйстваха по терена и около него, а още хиляди други протестираха пред съоръжението срещу собствениците от семейство Глейзър, които забъркаха клуба в Суперлигата, която в крайна сметка претърпя фиаско. Така възпитаниците на Оле Гунар Солскяер получиха неочаквана почивка от точно 7 дни и това ще бъде допълнителен бонус за гостите, които се очаква да излязат с някои от резервите си предвид солидния аванс, изкован в Манчестър.

Първият съдийски сигнал в Рим ще бъде даден в 22:00 часа българско време и ще можете да проследите всичко най-интересно на живо в Gong.bg.