В понеделник 13 декември от 14:00 часа българско време ще бъде изтеглен жребият за плейофния нокаут кръг в Лига Европа. В него участие ще вземат отборите, които завършиха на второ място в групите си, както и тези, които завършиха на трето място в Шампионската лига.

Победителите от осемте групи пропускат тази фаза на турнира и ще очакват следващите си съперници на осминафиналите, като жребият за него ще бъде изтеглен на 25 февруари догодина.

Според регламента на УЕФА отборите, които са завършили на второ място в групите си, ще бъдат поставени и ще имат предимството да са домакини на реванша. Мачовете от тази фаза ще се играят на 17 и 24 февруари.

Списък с отборите, които ще участват в плейофния нокаут кръг на Лига Европа:

Поставени:
Бетис (Испания), Спортинг Брага (Португалия), Динамо Загреб (Хърватия), Лацио (Италия), Наполи (Италия), Олимпиакос (Гърция), Рейнджърс (Шотландия), Реал Сосиедад (Испания)

Непоставени:
Аталанта (Италия), Барселона (Испания), Борусия Дортмунд (Германия), РБ Лайпциг (Германия), Порто (Португалия), Севиля (Испания), Шериф Тираспол (Молдова), Зенит Санкт Петербург (Русия).

По регламент в тази фаза отбори от една и съща федерация не могат да играят едни срещу други.