Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер поздрави своите момчета за усилията при нулевото реми срещу АЗ Алкмаар в Лига Европа. Норвежецът не показа да се притеснява от продължаващата серия без победа при гостувания, като отчете, че в края на мача неговият тим със сигурност е трябвало да получи дузпа.

Юнайтед не знае що е успех вече в 10 поредни гостувания, които се разпростират в 212 дни. Солскяер заяви, че би било различно, ако реферите бяха взели правилното решение при шпагата на Стайн Вуйтен срещу Маркъс Рашфорд. „Взехме добра точка далеч от дома срещу труден опонент и на тежък терен”, коментира мениджърът на манчестърци.

Бранител на АЗ: Играл съм срещу къде-къде по-силен Юнайтед

Здрава атака срещу Манчестър Юнайтед: Средняци!

„Това трябваше обаче да бъде победа. Писна ми да говоря за дузпи, които е трябвало да бъдат отсъдени в наша полза. Такава имаше и срещу Арсенал в понеделник, и сега. Това беше дузпа в 101 от 100 случая.”

„Днес всичко опря до решението на съдията. Ние можехме единствено да стоим и да се усмихваме. Има много мачове, които можехме и трябваше да спечелим далеч от дома. Не мисля, че днес това беше проблем. Постигнахме добра точка при гостуване. В групова фаза, когато вземеш равен навън, а спечелиш всичките си домакинства, обикновено продължаваш напред”, допълни Солскяер.