Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо бе категоричен, че подценяване на тима на Судува няма да има. Българският шампион посреща литовския тим в първия плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа в четвъртък на „Лудогорец Арена”. Херо посочи, че неговият отбор е по-класният на терена и очаква двубоят да бъде решен преди гостуването в Мариямполе на 17 август.

В Судува наплашени от фаворита Лудогорец

„Смятам, че футболистите са в добро състояниe. Мотивирани са да изиграят мача на ниво. Не се съмнявам, че сме по-класният отбор и трябва да го покажем на терена. Дано да решим мача още в Разград, но в никакъв случай не трябва да подценяваме отбора на Судува”, каза Херо.

„Трябва да уважаваме всеки един противник, защото слаби отбори, които са стигнали до плейофната фаза няма. Играят много дисциплинирано във фаза защита. Силни са на стандартни изпълнения, а Лудогорец има слабости в това отношение. Имат доста високи футболисти и ръстово приимущество, което определено ще затрудни нашия отбор”, допълни наставника на „орлите”.

„Колкото и богат опит да имам като треньор, съществува и предстартова треска, тъй като съм в нов отбор. Очакванията към мен са сериозни, задължени сме да победим и да продължим напред. Убеден съм в качествата и класата на нашия отбор”, призна Димитър Димитров.

Лудогорец открива официално сектор В преди мача със Судува

Херо ще може да разчита на всичките си футболисти за предстоящия двубой в Разград, с изключение на наказания Марселиньо.

„Липсата на Марселиньо със сигурност ще бъде усетена, тъй като той е много силен играч и значи много за тима на Лудогорец. Все пак ние имаме равностойна скамейка и футболисти, които са длъжни да го заместят по най-добрия начин”, каза Херо.

Що се отнася до привличането на нови играчи през летния трансферен прозорец Херо заяви: „Ще опитаме да добавим още няколко класни попълнения, за да поддържаме една група от около два състава и да имаме нужната вариативност.”