Халфът на Ливърпул Харви Елиът е сигурен, че той и неговите съотборници ще могат да се съсредоточат върху спечелването на Висшата английска лига и Лига Европа. Снощи отборът от Мърсисайд отпадна драматично след поражение с 3:4 като гост с продължения срещу Манчестър Юнайтед.

20-годишният Елиът се разписа за 3:2 в полза на "червените", които допуснаха обрат на "Олд Трафорд".

Gulliver/GettyImages
21 снимки

"Сега можем да се съсредоточим върху другите турнири. Отпадането ни освобождава няколко седмици. Няма да играем чак толкова много мачове и момчетата може да бъдат свежи за решителните седмици от кампанията. Тази загуба изобщо няма да засегне нашата увереност. Държахме мача в нашите ръце и изпуснахме доста голови положения. Раздразнени сме от това, че не победихме, но след международната пауза можем да бъдем малко по-добре подготвени и свежи. Ще можем да се борим до края на сезона. В момента отборът играе изключително и това се видя многократно. Преминахме през множество трудни ситуации и това ни прави уверени", заяви Елиът, цитиран от световните агенции.

До момента Ливърпул имаше 46 изиграни мача през кампанията, като вече спечели купата на Лигата, води в класирането в английското първенство и е на четвъртфинал в Лига Европа. / БТА