Авторът на гола за ХИК (Хелзинки) Пърпарим Хетемай напоследък има поводи за радост и на терена, и извън него. Преди месец му се роди дете, а снощи се разписа във вратата на Лудогорец, осигурявайки крайното 1:1 в третия мач от турнира Лига Европа.

"Със сигурност новината за детето носи сила. Щастлив съм в личния си живот. Раждането на дете е едно от най-хубавите неща в живота. В същото време страстта, която има в нашия отбор и целите ни запалват всички. Лесно е да се играе, лесно е да носите емоции, да се борите, да се наслаждавате. Ако тези игри не те запалят, тогава вероятно трябва да спрем с футбола, обобщи Хетемай след мача.

35-годишният футболист има опит по международните терени с националния отбор на страната, но също така е играл и в Серия А. Така че знае стойността на футбола, на всеки мач и на конкуренцията. Обикновено той играе пред защитата и работата му е да няма проблеми за вратаря. Но снощи беше поставен на друг пост и се справи чудесно.

"Всички играхме добре. Този тип мачове са малко по-различни и е хубаво да играеш в тях, особено когато има страхотна подкрепа. В такива игри се вдига нивото на всички, не само моето, посочи Хетемай. Роден в днешно Косово, но през 1992-а година се мести със семейството си във Финландия и до момента е записал 50 мача с 4 гола за националния отбор.

Полузащитникът е много важен и в цялостната стратегия на треньора на ХИК (Хелзинки) Тони Коскела. "Перпа е универсален играч и може да се адаптира към много различни роли на терена. Ако го поставиш като нападател, той може да изпълнява дефанзивни задачи по-добре от много други атакуващи играчи - и знае как да играе за фаулове по-добре от всеки друг, посочи Коскела за това важно умение.

Хетемай оценява много високо в личната си статистика гола от четвъртък вечер, въпреки че първият гол в Серия А все още е гол номер едно в кариерата му като стойност и емоция.