Треньорът на Олимпик Марсилия Дженаро Гатузо предупреди, че мачът срещу АЕК Атина в Лига Европа ще бъде много труден за тима му.

"Това ще бъде съвършено различен мач в сравнение с тези с Ница и Брайтън. Те са много сложен отбор - опасен, физически силен. Нужно е да сме наистина в мача - не само технически. Ще бъде много трудно за нас", смята италианецът.

"Говорих с Витиня, обясних му, че трябва да бъде готов, неговият момент идва. Нападателите ни вършат добра работа без топка. Това му липсва, трябва да се подобри тактически. Но не искам да го виждам тъжен, трябва да продължи да тренира с усмивка", казва Гатузо.

"Пау Лопес има мускулна травма, но тя не е сериозна. До две седмици ще бъде с нас. Жиго работи от три седмици с нас, но е още малко рано за него. Ситуацията с Кореа ни притеснява малко повече. Дадохме му почивка. Мюг има проблем, ще видим дали може да играе или не", каза треньорът за контузените.

"Нямам никакво притеснение за Рубен Бланко, той е много добър вратар. Знае какво трябва да направи. Той дава увереност на съотборниците си пред него. Умее да правя спасявания, играе добре с крака. Той е лидер за нас", смята треньорът.

"Кондогбия ни носи опит, числено предимство. Трябва му повече постоянство и игрово време. Кондогбия умее да променя ритъма, когато тръгне напред", казва той.

"Нашата група е на нивото на Шампионската лига. АЕК има различен стил - по-френски, по-европейски. Длъжни сме да спечелим утре с рекорд по посещаемост на мача. Искаме да запалим мача от самото начало до 95-ата минута", добави специалистът.

"Голяма привилегия за нас е да играем в Европа. Мелодията на Шампионската лига е по-привлекателна от тази на Лига Европа, но имаме голямо уважение към този турнир. Не можем да си позволим да бъдем елиминирани", завърши Дженаро Гатузо.

Той си спомни и времето, когато работеше в Гърция. "Бях в ОФИ Крит преди десет години почти. Тогава бях повече футболистът Гатузо - с корите и лентата. Сега сме проучили много добре АЕК. Трябва да излезем с нож между зъбите, за да ни бъде по-лесно", каза италианецът.

 

БТА / Автор: Христо Бонински