Треньорът на Милан Дженаро Гатузо призна след победата с 1:0 над Лудогорец в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа, че действително в тренировките набляга върху работата в защита. Така специалистът обясни двете чисти мрежи на неговия тим при сблъсъка с родния първенец.

„Росонерите” решиха всичко още при гостуването си в Разград преди седмица, когато надделяха с 3:0. В ответния сблъсък Фабио Борини вкара единственият гол за победата с 1:0 и прати тима в следващата фаза.

Борини се надъха: Срещу Лудогорец доказахме, че имаме сили за ШЛ

„Доволен съм, че опазихме мрежата си суха. Това е нещо, върху което обръщам внимание в тренировките напоследък”, каза Гатузо за „Скай Италия”.

„Хубаво е, че никой от играчите не получи крамп след 90-ата минута, това опира и до характер. Аз съм много, много щастлив с израстването на този отбор, а момчетата, които играят по-рядко, показаха, че са готови, ако бъдат повикани.”

„Трябва да караме мач за мач, сега сме длъжни да се подготвим за много тежък сблъсък с Рома в неделя. Вярно е, че Шахтьор Донецк (срещу когото римляните играха през седмицата в ШЛ – б.р.) не е играл мач от 2 месеца заради зимна пауза, но Рома доминираше над тях в течение на 45 минути.”

Анисе: Милан от Разград бе по-слаб от Милан в Милано

Както винаги, Гатузо бе помолен да коментира представянето на една от марковите покупки през лятото – таранът Андре Силва. И в двата мача срещу Лудогорец португалецът не успя да се разпише, като продължава да търпи доста критики в Италия заради головата си суша. „Андре Силва направи това, което поискахме от него. Той не успя да отправи завършващ удар, но пък правеше всичко останало. Патрик Кутроне пък изпълняваше роля, която не му приляга съвсем, но показа, че може да се справи, а това ще го имаме предвид за в бъдеще.”

„Когато работиш върху защитата в тренировките, играчите малко униват, както и аз правех навремето, но колкото по-малко голове допускаме, с толкова по-голямо желание те тренират играта в отбрана. Ние се подобряваме, вече няма футболисти, които тичат във всички възможни посоки, по-бързо скъсяваме дистанцията до топката. Ставаме по-добри, но още не сме приключили.”

Гатузо също така трябваше да коментира и думите на директора Масимилиано Мирабели, който преди мача заяви, че не си представя бъдещето на Милан без наставника. „Този въпрос е към клуба. От мен ще чуете едни и същи отговори, защото вярвам в думите си. Страхотна чест е да бъда треньор на Милан. Има голямо напрежение и много отговорност, но това ми харесва. Вечно ще бъда благодарен на Мирабели и Фасоне (Марко Фасоне, друг от директорите в клуба  - б.р.) за предоставената ми възможност. Надявам се да продължим”, завърши Гатузо.