Бившият играч на Манчестър Юнайтед и Ювентус Патрис Евра бе наказан със спиране на състезателните права за 7 месеца от УЕФА. Санкцията, чийто срок изтича на 30 юни 2018 година, бе наложена от европейската футболна централа заради бруталния ритник, който 36-годишният ветеран нанесе в главата на привърженик. Веднага след оповестяването на санкцията от доскорошния му клуб Олимпик Марсилия едностранно прекрати договора на бранителя.

Скандал по марсилски: Евра ритна фен, изгониха го преди мача

Наказанието важи за всички европейски мачове на клубно ниво, което би могло да принуди доскорошния играч на "финикийците" да потърси късмета си на друг континент. Френският национал се прояви в невероятно негативна светлина преди двубоя от Лига Европа срещу Витория Гимараеш на 2 ноември. Тогава по време на загрявката той се конфронтира с фенове на собствения си тим, а когато страстите се разгорещиха още и целият тим се насъбра, Евра изрита един от привържениците в главата.  В резултат на проявата си той получи червен картон още преди началото на срещата.

Марсилия отстрани Евра след инцидента

Освен забраната да играе европейски клубен футбол до края на юни следващата година, Евра трябва плати и глоба в размер на 10 хиляди евро. След днешното решение ръководството на Олимпик Марсилия анулира контракта с левия краен защитник.