Турнирът Лига Европа, който закъсня безкрайно много в графика, ще бъде решен с минитурнир във Франкфурт и региона около града. 

Вестник "Зюддойче Цайтунг" пише, че в УЕФА вече са получили заявлението и пълна и попълнена документация от градската управа.

И двата турнира на УЕФА - Шампионската лига и Лига Европа, бяха спрени през март на етап осминафинали, като някои двойки дори не успяха да изиграят първите си срещи. УЕФА сега възнамерява да поднови турнира през август от етапа на четвъртфиналите като минитурнири.

Франкфурт също така е проявил интерес да вземе и Шампионската лига, но информациите от Нион гласят, че става дума за Лисабон, тъй като португалските отбори вече са аут от надпреварата и това увеличава шансовете на града.

Крайното решение на УЕФА би трябвало да бъде взето на заседание на изпълнителния комитет на централата, насрочен за 17-и и 18-и юни. По принцип Истанбул за Шампионската лига и полското пристанище Гданск бяха предварително избраните градове-домакини за двата турнира и мачовете трябваше да се състоят в края на март.