Когато отбор от една федерация играе на финал в европейски клубен турнир, би се очаквало тя да направи всичко възможно да го улесни, за да се пребори за славата. Но не и в случая на испанската, която не се съобрази с желанието на финалиста в Лига Европа Атлетико Мадрид. 

"Дюшекчиите" поискаха мачът им от предпоследния кръг на първенството с Хетафе да бъде изместен с един ден за петък, 11 май, за да имат повече време за подготовка за битката с Олимпик Марсилия на 16 май в Лион. Молбата им обаче остана без удовлетворение. 

От федерацията изтъкнаха като довод, че съперникът на мадридчани се бори за евротурнирите през следващия сезон, а всички замесени в тази битка отбори трябвало да изиграят мачовете си от 37-ия кръг по едно и също време. 

И за да се измести мачът на Хетафе, трябва и всички останали в борбата да се съгласят. И спънката идва от Севиля, който в сряда има отложен мач с Реал Мадрид и не иска да има само 48 часа почивка между двата си двубоя. Така Атлетико няма да има повече време за подготовка. 

А това поставя съперника им от Марсилия в привилегирована позиция. Олимпик поиска от местната федерация мачът му с Гингам да бъде преместен от събота в петък, а тя веднага се съгласи. И така марсилци ще имат 24 часа повече за подготовка.