Фрайбург подпечата излизането си от група „G“ на Лига Европа, след като германците разгромиха Нант с 4:0 като гост и няма как да бъдат застигнати от французите, които засега са трети в класирането. В другия двубой ФК Карабах и Олимпиакос направиха 0:0, което почти сигурно ще позволи на отбора от Азербайджан също продължи напред.

БТА / BTA
14 снимки

Фрайбург беше сразил Нант с 2:0 и преди седмица, а сега му вкара два пъти повече. Лукас Кюблер реализира първия гол след 26 минути, а през второто полувреме съотборниците му Михаел Грегорич (71’) и Ву-Йонг Чен (87’) също се разписаха. Моузес Саймън от състава на “канарчетата” пък си вкара автогол в 82-рата.

По същото време в Баку Олимпиакос се отстрами частично за тежката домакинска загуба с 0:3 от Карабах преди седмица, но със спечелената точка запазва шансове да се бори само за третата позиция.

Първият в крайното класиране отива директно на 1/8-финалите, а вторият ще трябва да мине през квалификационен кръг, който евентуално да го прати на 1/8-финалите. Третият се прехвърля в Лигата на конференциите, а последният отпада. Следващият кръг в групата е на 27 октомври.