Наставникът на Рома Пауло Фонсека остана силно впечатлен от отличното представяне на „вълците“ в Лига Европа, въпреки ротациите в състава. Столичани си осигуриха класиране за фазата на елиминациите още след четвъртия кръг и Фонсека даде шанс за изява на футболисти с по-малко игрови минути снощи в мача с Йънг Бойс.

Въпреки това, римляните спечелиха с 3:1 и си гарантираха първото място в групата, което прави гостуването на родния ЦСКА в последния кръг на груповата фаза другата седмица без значение за Рома.

Gulliver/Getty Images
27 снимки

„Имам пълно доверие на всичките си футболисти. Беше важно да спечелим срещу Йънг Бойс и да си върнем увереността след тежката загуба от Наполи с 0:4 миналата седмица. Радвам се, че спечелихме първото място в групата. Всички, които взеха участие срещу Йънг Бойс, бяха мотивирани“, сподели Фонсека.

Той отличи специално 18-годишния Рикардо Калафиори, който отбеляза първия си гол за Рома.

„Хареса ми играта на Калафиори. Направихме много промени в състава и е хубаво да имам повече опции. Надявам се Верету да се възстанови бързо от контузия, но съм песимист за Крис Смолинг", допълни още специалистът.