Наставникът на италианския гранд Рома Пауло Фонсека не спести суперлативите за сънародника си Бруно Фернандеш преди утрешния първи 1/2-финален сблъсък между „вълците“ и английския Манчестър Юнайтед в Лига Европа.

„Бруно е невероятен, с това, което правеше в Спортинг и което прави сега в Юнайтед. Появи се на сцената малко късно, но преди Спортинг научи много и се разви като футболист в Италия. Характерът му е забележителен. Той има голяма класа, но освен това е и лидер, боец, много е умен. Не съм изненадан, че от момента, в който пристигна в Юнайтед, стана лидер на този тим“, заяви Фонсека на днешната си пресконференция.

Старши треньорът на „джалоросите“ сподели също, че всеки мач в Италия е „голямо тактическо предизвикателство“ и още веднъж заяви позицията си срещу европейската Суперлига, която, по всичко изглежда, може да се счита за провалена.

„Ако Суперлигата се беше случила, това щеше да убие истинския футбол", заяви португалският специалист, добавяйки, че е благодарен на английските фенове за реакцията им и за това, че са излезли на улицата, за да протестират“, каза още Фонсека.