В сряда вечер на „Пушкаш Арена“ в Будапеща се изигра големият финал в тазгодишното издание на втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. Един срещу друг се изправиха Севиля и Рома, а победител станаха испанците, които триумфираха за рекорден седми път след драма с дузпи и доказаха, че са властелина в надпреварата.

„Вълците“ поведоха през първата част, но автогол възстанови равенството, което се запази до края на редовното време и продълженията. При изпълненията на ударите от бялата точка възпитаниците на Хосе Луис Мендилибар бяха по-точни и вдигнаха трофея.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

По време на самата среща в центъра на вниманието попадна на няколко пъти главният съдия – Антъни Тейлър, който трябваше да взима съдбоносни решения. В 75-ата минута на срещата Лукас Окампос и Роджър Ибанйес влязоха в единоборство в наказателното поле на Рома. Френският играч се свлече на терена, а английският арбитър посочи бялата точка за Севиля. Играчите на Рома и треньорът Жозе Моуриньо се разгневиха на решението на арбитъра, който беше привикан край мониторите да прегледа ситуацията, на която ясно се видя, че бранителят на римляните играе първо с топката, след което първоначалното решение на рефера беше отменено.

Шест след това обаче и Рома имаше претенции за игра с ръка. Това се случи, след като Фернандо игра с ръка в наказателното поле на Севиля след центриране отляво, но Тейлър беше категоричен, че ръката на бранителя е прибрана, макар на повторенията да се видя, че това не беше точно така.

След края на двубоя Моуриньо беше изключително бесен и отправи нецензурни думи по адрес на съдията, а действията му бяха записани и разпространени в социалните мрежи. Треньорът откровено си позволи да псува Тейлър, чакайки го на паркинга за служебни лица.

Проблемите за рефера обаче продължиха и на следващия ден, когато той беше нападнат от гневни фенове на Рома на летището в унгарската столица. Тифозите искаха обяснение от Тейлър за отсъжданията му, като срещу него летяха различни нецензурни реплики и различни предмети, сред които дори и стол.

Вижте цялата ситуация във видеото!