Феновете на Кьолн възмутиха с поведението си Белград, след като в мача с Цървена звезда /б.р. 1:0 за Звезда/ обстрелваха със сигнални ракети децата, които придружават отборите преди началото на двубоите.

Една от ракетите падна в непосредствена близост до едно от хлапетата. Друга пък бе изстреляна право в тълпата с феновете на Звезда по трибуните, а доста други - по пожарникарите на пистата.

Феновете на Кьолн

източник: Gulliver/GettyImages

„Това ли ви е европейското поведение?!”, недоволстваха по адрес на немските хулигани сърбите в социалните мрежи.

Друг неприятен инцидент, съпроводил мача, бе смъртта на 60-годишен сръбски запалянко на трибуните. Той припаднал още на входа на стадиона при проверката на билетите, но после се свестил и настоял да присъства на мача, независимо от състоянието си и предупрежденията на хората около него да не рискува. Впоследствие заради студа и големия стрес, породен от мача, вероятно е получил сърдечен удар и е починал още на трибуните на „Райко Митич”.

Феновете на Кьолн

източник: Gulliver/GettyImages

Въпреки инцидентите,  победата на Цървена звезда и класирането за 1/16-ина финалите в Лига Европа предизвика небивала радост сред играчите и феновете им, които празнуваха заедно успеха.

Между другото, това е първото достигане до пролетните евромачове за сръбския гранд от цели 25 години насам!