От турския футболен гранд Фенербахче изразиха недоволството си от някои решения на българския главен съдия Георги Кабаков в двубоя срещу Андерлехт от Лига Европа снощи. Мачът в Брюксел завърши 2:2, като претенциите на гостите бяха за част от жълтите картони, които Кабаков показа.

Българският арбитър извади общо 11 жълти картони в срещата, 7 от които за играчи на Фенербахче.

Георги Кабаков - големият злодей според турските медии.

източник: fotomac.com.tr

"Не искам да коментирам съдията. Той и без това привлече достатъчно внимание. Ще кажа само, че моите играчи заслужават комплименти, че останаха 11 души на терена до края и никой не получи червен картон през второто полувреме. С този съдия това не беше лесно", коментира наставникът на истанбулския отбор Филип Коку.

Редица турски медии отбелязват, че "с отсъжданията си българският съдия е вбесил футболистите и феновете на Фенербахче", а "Фотомач" излезе със заглавие: "Георги Кабаков ни подлуди!", като допълва в коментара си, че арбитърът е показал двоен стандарт при отсъждането на нарушенията.

Само преди дни Кабаков реферира дербито Лудогорец - Левски (2:1), след което "сините" изразиха недоволство от твърде малкото продължение, което съдията назначи.