Фен на ПСВ Айндховен беше осъден на три месеца затвор, един месец от които е "условен", след като нахлу на терена и нападна вратарят на Севиля Марко Дмитрович в мач от Лига Европа. 20-годишният привърженик си проби път на терена в края на мача на 23 февруари и удари вратаря в лицето. За щастие, Дмитрович не беше ранен и събори нашественика на терена на земята, след като беше нападнат, преди стюардите да го изгонят.

Нашественикът вече е имал забрана да влиза на стадион чрез Холандската футболна асоциация (KNVB), но е успял да бъде на стадион "Phillips" през нощта с билет, купен от приятел. Футболният директор на ПСВ Марсел Брандс осъди атаката и настоя, че клубът ще работи с групите на привържениците, за да гарантира, че забраните на стадионите се прилагат по-добре. Клубът остава обект на дисциплинарно дело от УЕФА в резултат на инцидента.

Изявление от окръжния съд на Източен Брабант гласи: "Заподозреният не само е нарушил забраната за влизане на стадион, но също така е излязъл на терена в пияно състояние, за да нападне футболист. Това е пълно неуважение към жертвата, футболните клубове и всички истински привърженици на ПСВ. Освен това заподозреният беше осъден два пъти през 2021 г. за престъпления, свързани с футбола".

ПСВ спечели реванша от елиминационния плейоф за Лига Европа с 2:0, но Севиля продължи към осминафиналите с общ резултат 3:2.