Испанският Еспаньол реши да сплоти колектива в петъчния ден, след като тимът се събра да обядва заедно на тренировъчната база Дани Харке. Това е първият обяд, който се състои през този сезон за „папагалчетата” през този сезон, а целта е ясна – обединяване на колектива преди задаващия се тежък календар.

Повечето ветерани в клуба изразиха задоволството си от това нещо, след като знаят, че подобни мерки са полезни, а в миналото нещата са се развивали добре, след като съблекалнята се е обединила, пишат каталунските издания.

Както е известно, родният шампион Лудогорец приема Еспаньол на 24-и октомври от 19,55 часа в Разград в мач от груповата фаза на Лига Европа. Преди това каталунският тим ще играе мач от първенството на Испания – срещу Виляреал.

Графикът на отбора през следващите дни е труден, след като тимът ще трябва да преобърне резултатите от скорошното минало и ужасяващите резултати за тима. Срещата срещу Виляреал се явява шанс за първа победа на стадион „Корнея Ел Прат”, след което идват два мача с Леванте и Атлетико, преди които обаче е срещата с разградските „орли”.

Твърденията на изданията в Испания от каталунската част са такива, че по всяка вероятност треньорът Пабло Мачин няма да хвърля особени сили в европейския клубен турнир, след като стартът на отбора в Ла Лига бе ужасен. Въпреки това отборът постигна победа с 2:0 при визитата си на ЦСКА Москва, като тимът заема второто място в групата с четири пункта, две зад лидера в подреждането – Лудогорец Разград.