Унай Емери вярва, че съперниците на Арсенал изпитват страх, когато се изправят срещу „артилеристите”. Изказването дойде на брифинг преди мача с Айнтрахт Франкфурт от Лига Европа, а испанецът потвърди, че се бори здраво, за да спаси работата си.

Наставникът на английския тим е под напрежение в последните седмици, след като Арсенал няма победа в последните си шест мача от всички надпревари. Мениджърът на Уулвърхемптън Нуно Ешпирито Санто е кандидат №1 за поста на „Емирейтс” и да замени Емери. „Наясно съм, че привържениците ни са разочаровани, но в четвъртък имаме шанса да ги зарадваме у дома, показвайки реакция на резултатите досега. Знам, че отборите идват на „Емирейтс” със страх, а ние трябва да сме силни, за да запазим връзката с феновете ни. Желанието ми е привържениците в четвъртък да дойдат на стадиона и да ни подкрепят, защото ние се нуждаем от тях”, започна испанецът.

„Разочаровахме хората в последния мач, а вече говорихме как трябва да реагираме и да покажем силно представяне, както го правихме преди. Фокусът ни пада само върху Франкфурт и силен мач от наша страна”, призна още испанецът.

Унай Емери констатира, че е твърде вероятно 27-годишният швейцарски халф Гранит Джака да играе в мача от Лига Европа, след като е в групата. „Надявам се всеки фен да подкрепи тима. Завръщането на Джака е важно за нас”, завърши Унай Емери.