Старши треньорът на Виляреал Унай Емери сподели очакванията си преди финалната среща с Манчестър Юнайтед в Лига Европа. Той вече е печелил три пъти турнира начело на Севиля.

"Този проект на Фернандо Роиг има нужда да получи заслуженото признание. Той четири пъти отпада на полуфинал, но успя да се изправи след предишните провали. Сега прескочихме бариерата на полуфиналите в Европа и вече сме на финал. Горди сме от постигнатото, но имаме задължението да направим и последната крачка. Трябва да продължим да чупим бариери. Искаме да се насладим на този финал, но с мисъл за победа.

За съжаление Саму Чуквуезе няма да може да играе, докато Хуан Фойт, ако ситуацията не се промени, ще бъде на разположение.

Ще излезем на терена и ще опитаме да наложим нашата идея за футбола. Ще трябва да покажем най-доброто от себе си и да ги притиснем в защита. Всички финали са различни. В някои съм бил в ролята на фаворит, в други - не. Дали си фаворит има значение само преди началото на мача, след това предстоят 90 минути", заяви Унай Емери.