Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака изрази голямото си съжаление, че за втори пореден сезон тимът му ще се състезава в Лига Европа. Това се узакони, след като „артилеристите” бяха разгромени във финала на надпреварата от градския враг Челси с 1:4, а същевременно „топчиите” финишираха на пето място в класирането на Висшата лига. Това стана благодарение на слабите резултати, които отборът записа и именно триумф в ЛЕ бе надеждата за тима от Северен Лондон.

Арсенал се бе утвърдил в Шампионската лига под ръководството на Арсен Венгер, но сега ще се готви за третата поредна кампания далеч от турнира.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

„Разочарован съм, че няма да играем в Шампионската лига, тъй като мисля, че имахме добър сезон. Това е генерално така, ако премахнем последните пет мача в първенството”, коментира швейцарският халф пред медиите в Баку.

Гранит Джака и Нголо Канте

източник: Gulliver/GettyImages

„Имахме втори шанс да отидем в ШЛ, ако бяхме победили Челси, но когато не грабваш тези възможности, тогава оставаш да играеш в Лига Европа. Сега можем да кажем много, но не е времето да се обясняваме какво е станало. Загубихме и това е, но не искам да говоря за последните десет седмици. Във финала имахме чудесен шанс и не успяхме…”, говори с тъга Гранит Джака.

Не много хора обаче щяха да прогнозират тази загуба за Арсенал след първото полувреме в столицата на Азербайджан. То видя претенции за дузпа на Александър Лаказет, които не бяха уважени от рефера Джанлука Роки, а също така удар на Гранит Джака от дистанция, който премина малко над напречната греда.

„Мачът се отвори много бързо през втората част. Допуснахме гол, но имахме 45 минути да се върнем. След това пък индивидуалната класа на Челси промени изцяло хода на мача. Мисля, че все пак 60 минути от дуела имахме надмощие над съперника. Направихме накрая грешки, а Челси не пропусна да ги накаже”, продължи Джака.

Мениджърът на Арсенал Унай Емери не е говорил нищо на висок тон в съблекалнята след края на срещата, призна Джака, след като всички са поздравявали Петър Чех за последния му професионален мач.

„Артилеристите” ще бъдат напуснати със сигурност от Аарън Рамзи, който ще премине в Ювентус за следващия сезон. Спекулации за изходящ трансфер пък има за Александър Лаказет и Лоран Косчелни, но Джака не мисли за бъдещето в този момент. „Не знам какво ще става в клуба и какви са плановете му. Зная само, че сме гладни за успехи. Може би не показахме достатъчно колко много искаме, но ви уверявам, че в отбора не спираме да си говорим за триумфи”, завърши Гранит Джака.


Още по темата:

Челси и неговият рАЗАРен футбол изпепелиха Арсенал

Лаказет с криптичен коментар за бъдещето си в Арсенал

Грозна гледка: Хиляди празни места видя финала в Лига Европа

Жиру: Челси и Арсенал промениха живота ми

Gulliver/Getty Images
93 снимки