Една от звездите на Рома Николо Дзаниоло на няколко пъти стресна Жозе Моуриньо и треньорския щаб на „вълците“ в двубоя срещу Верона. Левичарят отбеляза първия гол при обрата на своите срещу "жълто-сините" за крайната победа с 3:1, но напусна терена с контузия десетина минути след почивката.

При резултат 1:0 в полза на „джалоблу“ Дзаниоло получи изключително тежък удар от автора на гола за веронци Павел Давидович, който с това си действие, си заслужи червен картон. Крилото обаче стисна зъби и изравни в последните мигове на първото полувреме.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

В началото на втората част последва серия препъвания и откровени грубости срещу техничаря, като интересното е, че никой от въпросните не бе маркиран с нарушение от главния съдия Хуан Лука Саки.

Още в 53-ата минута Дзаниоло бе съборен и даде знак, че ще му трябва смяна. В следващите две атаки италианецът отново бе фаулиран в различни точки от терена, като в единия от случаите шведският защитник Исак Хиен падна с почти цялата си тежест върху Дзаниоло, но за пореден път фал не бе отсъден.

В крайна сметка наставникът на „джалоросите“ Моуриньо замени накуцващия офанзивен играч, предпазвайки го от нещо по-сериозно. Не е ясно каква точно травма има Дзаниоло и дали ще е на линия за някой от важните за Рома сблъсъци.

„Вълците“ посрещат Лудогорец на „Олимпико“ в четвъртък в двубой от Лига Европа, а три дни по-късно се изправят в римското дерби срещу Лацио.