Последният двубой от груповата фаза на турнира Лига Европа между Виляреал и Карабах няма да се състои заради голям брой случаи на заразени играчи в азербайджанския тим. Това съобщава пресслужбата на клуба от каспийската държава.

В съобщението на Карабах се уточнява, че не могат да вземат участие в мача 13 от всичките 23 картотекирани в УЕФА футболисти. Девет футболисти от рутинните тестове са дали положителен резултат при обявяването на резултатите, а други двама не са били допуснати до подновяване на пълноценни тренировки по съвет на лекаря след прекаран коронавирус. Лекарят е преценил, че дишането им още не се е нормализирано, въпреки че тестовете и на двамата са дали отрицателен резултат.

Други двама футболисти пък имат футболни травми и също няма как да помогнат на отбора си. При това порожение мачът, който трябваше да се състои на 10-и декември (четвъртък), няма да се проведе. А каква ще бъде съдбата на двубоя Виляреал- Карабах ще се реши от УЕФА.

Двата отбора са в група I на турнира Лига Европа заедно с израелския Макаби (Тел Авив) и турския Сивасспор. Виляреал вече си е гарантирал място в елиминациите, събирайки 13 точки след 5 кръга, а Карабах отдавна приключи с надеждите, след като е само с 1 точка. Макаби и Сивасспор имат съответно 8 и 6 точки и ще решат кой отива на 1/16-финалите в директен мач.