Нападателят на Рома Пауло Дибала засипа с похвали треньора си Жозе Моуриньо ден преди финала в турнира на УЕФА Лига Европа срещу Севиля.

"Всеки го познава от екрана. Всеки иска да го види, защото той наистина е много специален треньор, който се отнася еднакво към щаба и към футболистите. Това е неговата тайна. Прави така, че всеки в отбора се чувства специален", заяви световният шампион с Аржентина в интервю за списание "Кикер", публикувано днес. Мачът на монументалния стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща започва в 22.00 часа българско време.

"Няма смисъл да говорим за неговата експертиза, познания за футбола, опит. Достатъчно е да погледнем успехите му".

Дибала припомни, че срещу Севиля утре Жозе Моуриньо има възможност да спечели своят шести европейски трофей като треньор, но пък не всеки е фен на "Специалния", какъвто е прякорът на португалеца.

"Това е футболът. Винаги има място за дискусии, всеки вижда играта и детайлите около играта по свой начин. Моу също е личност, която или обичате, или мразите", допълва аржентинецът.

През миналата година Моуриньо спечели с Рома Лигата на Конференциите – първото издание на третия турнир на УЕФА. Сега пък ги класира на финала в Лига Европа, а евентуална купа ще им гарантира и участие в Шампионската лига от новия сезон./БТА