Мениджърът на Брайтън - Роберто Де Дзерби, заяви, че липсата на опит на младия му отбор е коствала загубата на "чайките" у дома от гръцкия АЕК Атина с 2:3 в груповата фаза на Лига Европа. Брайтън завърши на шесто място във Висшата лига миналия сезон и се класира за първия път в историята си за европейските турнири.

Италианският треньор обаче подчерта, че е горд с представянето на тима си, независимо от резултата.

"Нямахме късмет, мисля, че резултатът е несправедлив. Доволен съм от представянето ни, играхме много добре. Може би ни липсва опит, имаме млади играчи и плащаме цената за това", смята Де Дзерби.

"За нас беше исторически ден. Съжалявам за феновете ни. Можем да решим как ще играем, но не можем да гарантираме резултат", каза още специалистът.

Английският тим ще има трудна задача да излезе от групата, в която се още бившите европейски шампиони Аякс Амстердам и Олимпик Марсилия.

Брайтън ще бъде домакин на Борнемут в неделя във Висшата лига, а след това ще гостуват на Челси в мач за Купата на лигата. Отборът е на пето място в класирането с 12 точки от пет мача, като има една по-малко от четвъртия Арсенал.

Автор: Христо Бонински/БТА