Цървена звезда, подобно на Лудогорец, е със солидно променен състав от мача между двата тима. Без никакво съмнение най-популярният играч на звездашите тогава е африканецът Канга, който бе изгонен на реванша на „Мала Маракана“. След кратък и неуспешен 1-годишен престой в Спарта Прага той се върна в сръбския гранд.

Вратарят Милан Борян, който преди пет години бе при „орлите“, след това премина в Цървена звезда и вече е със статут на легенда, а освен това е капитан на отбора.

Иначе в Звезда има няколко интересни имена. В защита е Александър Драгович, който бе титуляр за Австрия на UEFA EURO 2020. Колега в отбрана му прави австралийският национал Милош Дегенек. В халфовата линия на сръбския тим действа Аксел Бакайоко, който е привлечен под наем от Интер.

Тук без никакво съмнение най-голямата звезда е треньорът Деян Станкович, който е истинска легенда на Серия А с дългите си периоди в Интер и Лацио. Той поема сръбския гранд през 2019 година и това е първият му тим като старши треньор, след като преди това работи в Удинезе като помощник.

Кампанията му в евротурнирите съвсем не е впечатляваща. В първия кръг на Шампионската лига Цървена звезда отстрани Кайрат, въпреки че загуби първата среща. Последва обаче позорно отпадане от молдовския Шериф, като сърбите все пак спечелиха плейофа с Клуж за Лига Европа.