Ще има засилена полицейска охрана на мача между Олимпик Марсилия и Галатасарай от Лига Европа в четвъртък. Това съобщиха френските власти. Мерките се налагат заради многото инциденти по френските стадиони от началото на сезона, както и от очакваните многобройни фенове на турския отбор.

"Осигурена е засилена охрана, чиято основна цел е да осигури разделението между потоците на привърженици на домакинския и гостуващия отбор, както и да избегне каквито и да е инциденти в центъра на града и в района на стадиона", съобщиха от полицията.

Всички фенове на Галатасарай ще бъдат строго охранявани на трибуната за гости, като нейният капацитет ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и буферни зони между феновете на двата отбора. Ще има и полицейски кортеж, който ще съпровожда навсякъде в Марсилия привържениците на Галатасарай.

Полицаи от отдел "Обществена сигурност" ще бъдат буквално навсякъде из града - в центъра, в обществения транспорт, в района на стадиона и на парк "Шано", за да предотвратят инцидентите.

Във Франция все още помнят, че на 13 март 2001 е имало жесто.