Наставникът на Атлетико Мадрид коментира, че спечелването на Лига Европа след успеха с 3:0 над Марсилия е сбъдната мечта за напускащия Фернандо Торес. Както е известно, след края на кампанията пътищата на „дюшекчиите“ и Ел Ниньо се разделят.

„Това е сбъдната мечта за Торес. Дано в неделя (домакинството на Ейбар) стадионът изригне, за да се сбогува с него. Той е фантастично момче. Всичко, което е постигнал, го направи сам. Не съм дал нищо даром“, коментира Симеоне, който изгледа триумфа в Лион от трибуните, тъй като изтърпяваше наказание.

На въпрос за звездата Антоан Гризман, за когото има и много слухове, че ще поеме към Барселона от лятото, аржентинският специалист каза: „Не е имало нужда да доказва каквото и да било. Той вече се е доказал през всички тези години и аз му имам доверие. Дано да е доволен, дано да е щастлив и да остане при нас. Дали вярвам, че ще продължи в Атллетико? Този въпрос е към него“.

„Спортно-технически щаб на тима има щастието да работи с невероятни играчи, които стават все по-добри с всяка изминала година“, завърши Симеоне.