Отборът на Челси спечели домакинството си на унгарския Видеотон във втори мач за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Мачът на „Стамфорд бридж“ завърши с минимална победа 1:0 за домакините, а голът за успеха на „сините“ бе дело на Алваро Мората.

За гостите от Видеотон като титуляр започна българският национал Георги Миланов, който остана на терена до 83-ата минута. В началото на второто полувреме Миланов получи жълт картон.

Домакините не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, надигравайки тотално състава на Видеотон. Въпреки множеството положения пред вратата на гостите обаче, тимът на Маурицио Сари вкара само един гол.

 

В заключителните минути унгарците също имаха своите шансове, но така и не успяха да се разпишат.

Единствения гол в срещата падна в 70-ата минута. Топката бе центрирана в наказателното поле отдясно, Уилиан пробва удар с глава, но вместо това прати коженото кълбо на крака на Алваро Мората, а испанецът от няколко метра простреля вратаря на Видеотон.

Така Челси оглави класирането в група L с пълен актив от шест точки след два мача. В първия си сблъсък от груповата фаза, тимът на Сари победи ПАОК в Солун.

В друга среща от групата днес, ПАОК разби БАТЕ Борисов с 4:1 като гост. Двата тима имат равен брой точки – по 3 и заемат втората и третата позиция във временното подреждане. Последен е отборът на Видеотон без спечелена точка след два мача.