Отборът на Спортинг Брага напусна елиминациите на Лига Европа. Португалците победиха с 1:0 Олимпик Марсилия у дома в реванша от 1/16-финалите на турнира. Резултатът обаче бе недостатъчен, тъй като в първата среща иберийците загубиха с 0:3.

Въпреки солидния аванс в общия резултат, треньорът на французите Руди Гарсия подходи много сериозно при избора на титулярен състав. Специалистът не рискува с включването на резерви сред стартовите си 11 и заложи на основното си ядро футболисти. Почивка получиха единствено двете звезди в атака Флориан Тувен и Димитри Пайе.

Този път срещата беше далеч по-равностойна в сравнение с предната във Франция седмица по-рано. Брага извади максимума от домакинския фактор и поведе след 31 минути игра. Левият бранител Жеферсон се включи в атаката и центрира фалцово към далечната греда. Там защитата на Марсилия вкупом забрави за Уилсън Едуардо, който с крак свали топката за Рикардо Орта пред вратарското поле. Оттам португалецът нямаше как да сбърка – 1:0.

След почивката Валер Жермен можеше да изравни за гостите. В 50-ата минута бившият играч на Монако като че ли прибърза с изстрела към вратата на Матеус, който демонстрира стабилен рефлекс.

В 60-ата минута бе цяло чудо, че Уилсън Едуардо не прибави и гол към асистенцията си. Защитата на Марсилия пак заспа при центриране, а бразилският нападател се изложи с изстрела, който премина на сантиметри покрай целта.

Четири минути по-късно Хироки Сакай виждаше как изравнява за Марсилия. Вратарят на Брага Матеус обаче имаше друго виждане и се отчете с ново страхотно спасяване.