Арсенал и Бенфика не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в пореден мач от 1/16-финалната фаза на турнира Лига Европа. Пици откри в 55-та минута, а Букайо Сака изравни в 57-та. 

20 снимки

В откриващите минути на мача надмощието беше за "артилеристите", които владееха топката, но не успяваха да намерят точния завършващ пас. 

В 19-та минута дойде и първият истински шанс за гостите. След извеждащ пас към Ектор Бейерин, испанецът намери с чудесно центриране Пиер-Емерик Обамеянг, който обаче някак пропусна от броени метри пред вратата на Елтон. 

В 27-та минута Букайо Сака отправи първи точен удар в срещата, но той не представляваше трудност за Елтон Лейте. В 32-та минута с точен удар се отчете и Дарвин Нунес от състава на домакините, но и Бернд Лено не срещна трудности. 

В последната минута на полувремето Арсенал можеше да си изпати за безхаберието при изнасянето на топката, но домакините не се възползваха от чудесна ситуация. 

Гостите започнаха отново доста активно и в 52-та минута, след перфектна многоходова атака, Букайо Сака се оказа в чиста стрелкова позиция, но някак не уцели очертанията на вратата на Елтон Лейте. 

В 55-та минута обаче пропуските на Арсенал натежаха. Главният съдия Чунейт Чакър отсъди доста дискусионна дузпа, след като топката срещна ръката на Емил Смит-Роу, но останаха съмнения дали първо не се удари в тялото му. Зад топката капитанът Хуан Пици, за да направи рзултата 1:0. 

Авансът на домакините обаче издържа едва две минути. Настървените действия на "артилеристите" доведоха до заслужено изравняване, след като Седрик намери непокрития Букайо Сака, а англичанинът не сбърка за 1:1. 

Положенията пред двете врати продължиха, след като Адел Таарабт затрудни Лено отдалеч, а Обамеянг пропусна нова чудесна възможност секунди по-късно. 

До края на мача положенията и пред двете врати буквално секнаха, а продължителните периоди на владеена на топката за гостите не доведоха до нищо ползотворно, за да може равенството да се запази. 

Бенфика - Арсенал 1:1

1:0 - Пици (55)

1:1 - Сака (57)

Ето и съставите на двата тима: 

Бенфика: Елтон, Верисимо, Отаменди, Вертонген, Гонсалвеш, Таарабт, Вайгел, Пици, Грималдо, Валдшмит, Нунес; 

Арсенал: Лено, Бейерин, Луис, Габриел, Седрик, Себайос, Йодегаард, Джака, Сака, Смит-Роу, Обамеянг;