Ветеранът Дани Алвеш няма да бъде част от отбора на Барселона, който ще се изправи срещу Наполи за място на 1/16-финалите в Лига Европа по-късно този месец. „AS“ пише, че бразилският краен защитник е играчът, когото треньорът Шави Ернандес ще остави извън състава за ЛЕ, който трябва да бъде представен на УЕФА до полунощ тази вечер.

Член 46 от правилника на УЕФА гласи, че „от плейофите за елиминациите клуб може да регистрира максимум трима нови отговарящи на условията играчи за останалите мачове в текущия турнир“. С привличането на Пиер-Емерик Обамеянг, Барса може да се похвали с четирима нови играчи през януарския прозорец - Алвеш, Адама Траоре и Феран Торес. Шави обаче трябва да остави извън състава един от четиримата.

Треньорът дава приоритет на атакуващите опции, преди да вземе окончателното си решение. Отборът се нуждае от баланс и отбелязването на голове е проблем през този сезон - тези фактори са жизненоважни, когато се играе в Европа. Поради тази причина той избра да включи тримата си нови нападатели в списъка и да се справи без защитник.

Шави е информирал бившия си съотборник Алвеш за решението след днешната сутрешна тренировка и е обяснил мотивите си. Бразилецът пък е разбрал отлично ситуацията и е приел решението.