Байер Леверкузен елиминира Монако от Лига Европа. "Аспирините" продължават към осминафиналите на турнира след дузпи срещу френския тим. В редовното време двубоя завърши при резултат 3:2 за Байер, а на дузпите "аспирините" бяха безгрешни. 


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Гостите започнаха много активно и отправиха няколко опасни удара в първите десетина минути. Те откриха резултата в 14-ата, когато Фримпонг успя да влезе отдясно в наказателното поле, центрира ниско и там слабо избитата от вратаря Александър Нюбел попадна право в краката на Флориан Виртц и той отблизо се разписа за 0:1.

Момчетата на Филип Клеман успяха много бързо да се върнат в двубоя и изравниха шест минути по-късно, когато бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Елиен Бен Сегир в наказателното поле, а Висам Бен Йедер я превърна в попадение.

“Аспирините” на свой ред отговориха и отново излязоха напред в резултата след едва две минути, когато страхотен изстрел на Есекиел Паласиос се превърна в ново попадение за гостите за 1:2.

Амин Адли направи преднината на Байер от два гола. Той се включи от задна позиция при центриране и отправи отличн удар с глава в далечния ъгъл и покачи на 1:3. Домакините показаха, че съвсем нямат намерение да се отказват и Бен Йедер нацели с много силен удар горната греда на немския отбор..

Митчел Бакер успя да отбележи четвърто попадение за германския тим в 63-ата минута след контраатака, но се оказа, че е бил в засада и то не бе зачетено.

84-ата минута Монако стигна до попадението, което възстанови равенството в общия резултат на 5:5. Голмайстор бе Брийл Емболо.

В продълженията двата тима си размениха по още едно добро положение, но до нови голове не се стигна. Драмата бе пълна и при изпълненията на 11-метровите изпълнения, където единствено пропуск направи централния защитник на монегаските Елиот Матазо, което и в крайна сметка изпрати Байер напред.