Атлетико Мадрид спечели с 3:0 първата 1/8-финална среща в турнира Лига Европа срещу Локомотив Москва у дома и взе комфортен аванс преди реванша в Русия. Точни за успеха на "дюшекчиите" бяха Саул Нигес, Диего Коста и Коке. Това беше и мач №50 за звездата на домакините Антоан Гризман в евротурнирите.

Още от първите минути испанците заявиха кой ще е господар в мача и започнаха да налитат като оси към вратата на Гилерме.

Гризман и Коста си правеха каквото поискат в предни позиции, но в 23-ата минута Саул Нигес с удар от далечно разстояние изведе тима си напред в резултата. Осем минути по-късно грешка на Гилерме щеше да доведе до нов гол в неговата врата, но Гризман не насочи точно кълбото към мрежата.

До почивката руснаците успяха да задържат изоставането си само с гол.

Три минути след почивката Атлетико удвои преднината си, след като грешка в средата на терена позволи на Нигес да подаде на Гризман, който стреля към Гилерме, той парира удара, но не успя да стори това след добавката на Диего Коста.

Коста и Гризман пропуснаха да се разпишат във вратата на Локо между 56-ата и 58-ата минута. Като във втория случай само мъжеството на Чорлука запази резултата.

В последната минута на редовното време Коке направи резултата класически, след като засече подаване отдясно на Хуанфран и оформи крайния резултат.

Така Атлетико очаква спокойно реванша след седмица, а Локо почти няма шансове да продължи напред в турнира. В тази първа среща те бяха бледа сянка на съперник и почти нищо интересно не беше създадено пред вратата на съперника.