Мениджърът на Арсенал Микел Артета имаше забележки към своите играчи след равенството 2:2 със Спортинг Лисабон в първия сблъсък от 1/8-финалите от Лига Европа. Той се надява в реванша играчите му да покажат, че са по-добрият отбор, да спечелят и да продължат напред в турнира.

"Имаше моменти от мача, в които контролирахме събитията на терена, но ни липсваше сила във финалната третина, защото трябваше да се нагодим към ситуацията с отсъствието на няколко ключови играчи. Смятам, че допуснахме два много евтини гола и трябва да действаме по-добре в отбрана и да реагираме по-точно и с повече решителност, когато топката е в нашето наказателно поле. Имайки предвид нивото на турнира и фактът, че гостувахме, бяхме поставени в трудна ситуация, но успяхме да реагираме. През второто полувреме имаше моменти, в които зглеждахме доста по-добре", заяви Артета.

"Има доста неща, които трябва да подобрим, но хубавото е, че показахме устойчивост. Следващата седмица трябва да покажем, че сме по-добрият отбор и да продължим напред", допълни испанецът.