Микел Артета бе щастлив след успеха на Арсенал над Рапид Виена, като приветства „специалното“ завръщане на фенове на стадион „Емиратс“.

21 снимки

2000 запалянковци подкрепиха любимия отбор в двубоя с австрийците от Лига Европа, след като наскоро британското правителство даде зелена светлина за постепенното завръщане на фенове по трибуните. Според испанеца, публиката е изиграла своята роля, тъй като играчите са почувствали съществена разлика.

„Беше много специално, щастлив съм, че те отново могат да ни подкрепят на стадиона. Мисля, че допринесоха сериозно за нашия успех. На трибуните имаше 2000 фенове, но се усещаха като повече. Играчите усетиха разлика с тяхната подкрепа. Благодаря им искрено. Този спорт е коренно различен без публика. Футболистите губят мотивация и емоция. Ние сме тук, за да забавляваме хората по трибуните. Когато предадеш това, играчите веднага го усещат“, каза Артета.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.