Отборът на Арсенал стигна до комфортна победа с 3:0 над домакинстващия Карабах във втори мач за двата тима в турнира Лига Европа. „Артилеристите” показаха почти през целия мач категоричното си превъзходство спрямо по-слабия си опонент и логично стигнаха до победата. Сократис Папастатополус даде аванс на гостите в четвъртата минута, а Емил Смит-Роу удвои в 53-ата. Третият гол за отбора на Унай Емери бе дело на Матео Гендузи, който се разписа в 79-ата минута. Впечатление направи, че испанският наставник на „топчиите” не даде почивка на много основни играчи, а дори Месут Йозил и Александър Лаказет влезнаха като резерва. За домакините девет минути игра българският национал Симеон Славчев.

На Арсенал не му трябваше много време да открие резултата на стадиона в Баку и още в четвъртата минута поведе. Мохамед Елнени центрира от ъглов удар, а топката бе нацелена от Начо Монреал. След удара на испанеца тя се удари в тялото на Сократис Папастатополус и влетя в азербайджанската врата – 1:0.

Десетина минути по-късно юношата на Арсенал Емил Смит-Роу бе намерен на далечна греда и стреля отблизо, ала ударът му не намери очертанията на вратата и се запази едноголовият аванс на гостите.

27 снимки

След близо половин час игра Карабах бе близо до изравнителен гол, след като Мадатов проби добре, елиминирайки футболисти на Арсенал с движението си, ала ударът му бе слаб, а  Бернд Лено спаси.

В 53-ата минута пък Смит-Роу бе изведен от Алекс Иуоби през центъра и стреля добре с десния, за да преодолее вратаря на Карабах за втори път – 2:0. Това е първи гол за младия офанзивен футболист с екипа на "топчиите" в официален мач, като в досегашната си кариера за лондонския тим има още едно попадение - по време на предсезонната подготовка на тиам през тази година.

В 79-ата минута резервите Месут Йозил и Александър Лаказет комбинираха, а френският нападател върна топката отляво към средата за Матео Гендузи. Младият халф стреля силно по земя, а топката влетя в мрежата на Карабах – 3:0.

Шест минути преди края на редовното време българинът Симеон Славчев влезе като резерва, заменяйки Гара Гарайев. Минутите му на терена пък бяха прекалено малко, за да се квалифицират по какъвто и да е начин, а Даниел Уелбек направи голям пропуск в края на срещата.

По този начин Арсенал записа втора победа в два мача в турнира Лига Европа и води в групата си с шест точки. Толкова има и вторият Спортинг Лисабон, който победи в другия мач Ворскла Полтава бе победен от гостуващия Спортинг Лисабон с 1:2. Украинският тим поведе в десетата минута чрез Кулач, но много късен обрат след 90-тата минута донесе успеха на „лисабонските орли”. Първо Монтеро изравни на стадион „Олекси Бутовски”, а Джован Кабрал донесе успеха на Спортинг в четвъртата минута на добавеното време.