Отборът на Олимпиакос успя да изненада Арселал, постигайки успех с 1:0 в мач-решанш от осминафиналите на турнира Лига Европа. Йосеф Ел Араби вкара единственото попадение за своя тим, за да осигури и успеха. "Топчиите" обаче продължават напред, след като постигнаха успех с 3:1 в Пирея преди седмица. 

15 снимки

Двубоят започна по доста равностоен начин, като в 18-та минута Никола Пепе получи шанс да стреля от изгодна позиция в наказателното поле, но защитниците на гърците се справиха подобаващо. Само две минути по-късно Ел Араби тества рефлексите на Бернд Лено за пръв път в мача. 

В 24-та минута Пиер-Емерик Обамеянг също получи хубав шанс, но не уцели вратата от много изгодна позиция. В добавеното време на полувремето Емил Смит-Роу отправи точен удар, който обаче беше лесна плячка за Жозе Са. 

В началото на втората част гостите успяха да върнат частичка надежда за себе си в сблъсъка. След подаване на Георгос Масурас, Йосеф Ел Араби се възползва от възможността си и не остави шансове на Лено за 1:0. 

Домакиние поеха инициативата, за да не допускат неприятни изненади, както през миналогодишната кампания. В 81-та минута Пиер-Емерик Обамеянг имаше добър шанс да отбележи, но видя как удара му беше спасен от Са. Две минути по-късно шансовете на гърците окончателно се изпариха, след като Усейну Ба беше изгонен след втори жълт картон в мача. 

В 87-та минута ужасната вечер на Обамеянг продължи, след като габонецът успя да опропасти нови две чудесни възможности, а крайният резултат се запази 1:1. 

Арсенал - Олимпиакос 0:1

0:1 - Йосеф Ел Араби (51)

Ето и съставите на двата тима: 

Арсенал: Лено, Бейерин, Габриел, Луис, Тиърни, Елнени, Джака, Пепе, Себайос, Смит-Роу, Обамеянг

Олимпиакос: Жозе Са, Холебас, Сократис, Ба, Реабчюк, Камара, М'Вия, Андрутсос, Фортунис, Ел Араби, Масурас;