Треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че тимът му ще докаже, че е по-добрият отбор от Севиля във финала на Лига Европа в петък.

40 снимки

„Това ще бъде труден мач. Играем срещу отбор, който е с най-голям опит и най-много титли през последното десетилетие в този турнир“, заяви Конте.

„Трябва да бъдем внимателни, но и да играем собствената си игра с голям ентусиазъм и смелост, както досега. Това е финал и само най-добрите отбори стигат до финала. Затова трябва да покажем на терена, че сме най-добрите, ако искаме този трофей“, добави още треньорът на „нерадзурите“.

„Трябва да играем с желанието да спечелим и да върнем трофея обратно в Италия и във витрината на Интер. Севиля ще има същата идея, така че трябва да покажем, че сме по-добрият отбор“, каза специалистът.

„За мен винаги е важно да мога да кажа на момчетата в края на мача, че няма за какво да съжаляваме. Ако сме по-добрият отбор ще вдигнем трофея. Ако не, ние ще сме дали всичко от себе си и ще аплодираме съперника си“, заяви Конте.

„Със сигурност мисля, че като цяло беше положителен сезон, но ни остава само още един ма. Важен двубой, който може да ни донесе голям трофей. Направихме важни неща и подобрения. Успяхме да стигнем до последната среща в Лига Европа, въпреки разочарованието от това, че не преминахме групите на Шампионската лига. Виждаме чашата наполовина пълна, защото това ни позволи да имаме по-успешно пътуване в Лига Европа, отколкото бихме могли да имаме в Шампионската лига. Мисля, че този отбор с много млади и неопитни играчи се нуждаеше от точно това“, добави още той.

„Познавам Лукаку много добре, защото той беше играч, когото наблюдавах от известно време. Опитах се много пъти да го привлека в бившите ми клубове. Знаех характеристиките, които има. С Лаутаро са играчи, които имат типичния егоизъм на нападателя, но също и безкористността да играят за отбора и да помагат на другите да вкарват“, заяви Конте.