Треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че Лига Европа е важен турнир за „нерадзурите“ и най-важното е тимът да не съжалява след мача с Хетафе в сряда.

Италианският специалист призова отбора да даде всичко от себе си срещу испанския тим, но заяви, че Интер е с гарантирано място във финалния турнир.

„Няма значение дали е важно за мен. Това е важен турнир за всички нас, особено за Интер. Говорим за нас, а не за мен. Трябва да дадем всичко от себе си, за да не съжаляваме след края на мача“, заяви Конте на днешната си пресконференция.

„Това е правилният натиск за нашия отбор. Показахме добро лице в началото на сезона и поддържахме позициите си, въпреки че не спечелихме първенството. Последните три мача показаха подобрения в представянето ни и се надявам, че утре ще направим още една стъпка към нашата цел“, добави още той.

„Мисля, че отбора събра точките, които заслужихме, въпреки че казах, че в Серия А можеш да посееш малко, но да пожънеш много. Събрахме по-малко токи, но това е честно и завършихме с 82 пункта. Това беше добро първенство, с важен напредък във всички аспекти и сега трябва да се представим добре в Лига Европа. Тук сме, готови сме и знаем, че е труден мач срещу добър противник като Хетафе. Може да има мръсна игра и ще трябва да се изцапаме, но отборът е достигнал нивото си на зрялост, за да влезе в подобен тип мачове“, каза италианският специалист.

„Проучихме добре Хетафе. Срещу големите отбори в Испания не победиха, но противниците им винаги страдаха. Това говори много за силата и устойчивостта на този отбор. Играят с дълги подавания, печелят вторите точки, нападателите им са силни и помагат в защитната фаза. Трябва да докажем, че заслужаваме да преминем тази фаза на турнира. Ако сме по-добри ще излезем победители“, заяви Конте.

„Победите носят самочувствие. Не откриваме нещо различно с това. Никога не е лесно да победиш и ако успеете да го направите, това означава, че сте постигнали ниво, което може да бъде важна основа. За нас от значение е конкуренцията. Печеленето помага на процеса на развитие и създава увереност. Неизбежно е“, добави още той.