Наставникът на Наполи Карло Анчелоти се отнесе като истински джентълмен спрямо своя колега Унай Емери, срещу чийто Арсенал ще се изправи утре в първи четвъртфинален двубой от Лига Европа. Опитният италианец, който скоро ще навърши 60 години, заяви, че Емери разполага с далеч по-голям опит в този турнир от него.

47-годишният наставник на „топчиите” има цели три трофея от втория по престиж европейски турнир. Те дойдоха в поредни години – 2014, 2015, 2016. Преди доста години Анчелоти си позволи да се пошегува с тази поредица на своя колега, затова сега използва случая, за да засвидетелства своето уважение. „Историята сега е напълно различна – различен мениджър, различен отбор, нови играчи, така че има една нова ера. Арсенал все още са конкурентни във Висшата лига и Лига Европа, така че трябва да уважаваме този клуб, да се чувстваме поласкани, че излизаме срещу него в четвъртфинал”, заяви Анчелоти.

„Унай Емери има доста повече опит от мен в Лига Европа. Той е фантастичен наставник. Фактът, че ще бъде на скамейката на Арсенал утре, ни затруднява още повече.”

„Наполи трябва да се защитава по-добре (отколкото го прави напоследък – б.р.). Това не значи, че трябва да играем защитно. Утре няма да се реши нищо, но можем да направим реванша далеч по-лесен или пък по-труден. Той ще се играе в Неапол, затова утре трябва да подготвим сцената.”

„Ако не бяхме готови, нямаше да бъдем тук. Нивото на физическата подготовка е важно, единственият футболист, чието състояние ще бъде оценявано, е Симоне Верди. После ще определим състава на база стратегията ни за мача. Нашите полузащитници имат разрешение да стрелят към вратата, но само в горния ъгъл, иначе да не се занимават”, шеговито додаде Анчелоти.

Арсенал приема Наполи на своя "Емиратс" в четвъртък, 11 април, от 22 часа българско време.