Наставникът на Наполи Карло Анчелоти не беше никак щастлив от домакинското реми 1:1 срещу Дженоа и заяви, че неговият отбор се е защитавал зле и го чакат големи неприятности, ако предложи същата продукция и срещу Арсенал в Лига Европа.

„Партенопеите” не успяха да вземат победа срещу съперник, който игра около час с човек по-малко заради изгонването на Стефано Стураро. Резултатът беше добре дошъл за лидера в класирането Ювентус, който в следващия кръг има нужда от само 1 точка, за да спечели предсрочно 8-ата си поредна шампионска титла.

„Не мисля, че моите играчи бяха разсеяни от предстоящия четвъртфинал в Лига Европа, защото изобщо не е ставало дума за Арсенал. Знаехме какви трудности можеше да срещнем, но тези, с които се сблъскахме тази вечер, всъщност бяха неочаквани”, заяви специалистът.

„В момента се защитаваме много зле, дори когато бяхме 11 срещу 10. Това значи, че не можем да контролираме мача. Ако държиш нещата под контрол, няма да допускаш контраатаки, няма да позволяваш на съперника да ти налита с топката.”

„Това трябва да е алармен сигнал, защото ако играем по този начин в Лондон, ще имаме големи проблеми. Не е обичайно да виждаме Наполи да прави такива неща, така че имаме 4 дни, в които да се фокусираме отново върху основните положения. Именно при тях бъркаме”, добави Анчелоти.