„Трябваше да бъдем по-остри в завършващата фаза, особено в първите 25 минути. Вместо това бяхме твърде хаотични и получихме гол на контраатака", обяви треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри след 1:1 у дома срещу Севиля в първия 1/2-финал на Лига Европа. Торинци отбелязаха изравнителния гол в дълбоко в добавеното време, но наставникът вярва, че това реми запазва шансовете на тима му за реванша.

"До първия гол отборът движеше топката добре, но когато стигахме пред вратата на съперника, решавахме да действаме твърде елементарно и правехме твърде много грешки. След това бяхме хванати на контраатака, защото оставяхме твърде много пространства, а можеше да получим и втори гол по подобен начин. Момчетата обаче се справиха добре, за да стигнат до заслужено равенство, което запазва шансовете ни за реванша", смята Алегри.

"Севиля е опитен отбор, който се бори докрай. Не забравяйте, че те губеха с 0:2 от Манчестър Юнайтед, но стигнаха до 2:2, а след това спечелиха реванша с 3:0. Този път ние бяхме в тяхната роля", продължи той.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Специалистът коментира и ситуацията, при която не бе отсъдена дузпа за Ювентус след като Баде изрита Рабио в наказателното поле.

"Няма да кажа нищо по въпроса. През цялата ми кариера не коментирам реферите. Искам да поздравя моите играчи, че не се повлияха от този инцидент, а запазиха спокойствие и няколко минути по-късно успяхме да изравним. Официалните лица ще преценят дали е имало дузпа или не, не мога да хабя енергия за това. В доста случаи имаше подобни несправедливи отсъждания срещу нас през сезона, но ние можем единствено да замълчим и да продължим да работим.".

Накрая той сподели очакванията си за реванша: "Севиля се защитаваше много добре, много агресивно, а техните нападатели тичаха като луди при високата преса. Ние обаче знаем, че можем да ги нараним, когато имаме повече пространства в реванша. Там мачът ще продължи 95 минути, а може дори и 120. Ние искаме да стигнем до финала", отсече Алегри.