Настоящият сезон за Ювентус е приключил след отпадането от Севиля на полуфинал в турнира на УЕФА Лига Европа, когато испанците ги отстраниха с общ резултат 3:2, смята старши треньорът Макс Алегри.

И малко по-късно клубът беше наказан с отнемане на 10 точки в Серия А във връзка с нередности при трансферите, което ги свали на 7-о място. И в момента те са на същата позиция с 59 точки. От този момент насам Юве падна с категоричното 1:4 от скромния Емполи, а снощи отстъпи с 0:1 и на Милан, което окончателно сложи край и на теоретичните надежди да влезе в топ 4.

"Тъжно е да го кажа, но нашият сезон приключи в Севиля. Там ние изхабихме цялата си емоционална енергия. Беше един сезон пълен с аномалии. Отборът спечели реални 69 точки. Така че аз се гордея и съм благодарен на отбора за постигнатото", заяви Алегри пред телевизия DAZN след победата на Милан, която им осигури място в Шампионската лига през следващата кампания.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

"Футболът ти дава, но футболът и ти взима. Точно както е и в живота. Но съм сигурен, че ще излезем по-силни от тази ситуация. Най-несправедливото е, че някои отбори се класираха за Шампионската лига само защото на нас ни отнеха 10 точки. Всеки може да се съгласи с това, нали така? ", продължи Алегри с анализа на сезона.

И след това допълни, че основите на клуба остават здрави въпреки катаклизмите и напусналите ръководители по време на кампанията, така че постиженията на терена не бива да се подценяват, още повече погледнати през призмата на всичко това.

"Има някои отбори в Италия, които за 6 години така и не успяха да влязат в топ 4 на първенството ни. Ако гледаме нещата само на терена, то ние сме на 3-о място. Играхме полуфинали в Лига Европа и за Купата на Италия", намеква иронично Алегри.

Последната им среща за сезона е другата неделя като гости на Удинезе и треньорът съжалява, че трябва да се изиграе и този мач, защото иска почивката да започне максимално скоро.

"Основното сега е да си починем. Колкото по-рано, толкова по-добре. И след мача с Удинезе да си направим пълния анализ. Трябва да осъзнаем, че имаме добри основи. Не всичко е за изхвърляне, приключи шесткратният шампион на Италия.

 

БТА / Автор: Атанас Василев