Айнтрахт Франкфурт успя да неутрализира съпротивата на английския уест Хем, побеждавайки с  1:0 в полуфинален реванш за Лига Европа. Първата среща завърши с успех 2:1 за германците. Кресуел беше изгонен в 19-а минута, за да остави англичаните с човек по-малко. Рафаел Сантош Боре откри в 26-а минута, а това се оказа достатъчно за големия успех. 

28 снимки

Двубоят започна без особени положения пред двете врати в рамките на 20 минути, но пък за "чуковете" положението се влоши драстично по друга линия. В 19-та минута Аарън Кресуел влезе много остро в краката на съперник. Първоначално съдията му показа жълт картон, но след преразглеждане от ВАР решението се промени, а картонът стана червен. 

Седем минути по-късно германците се възползваха. След центриране на Ансгар Кнауф голмайсторът Боре беше на правилното място, за да разстреля Ареола за 1:0. 

Гостите не се дадоха и продължаваха да стоят прилично, въпреки намаления числен състав. Положенията пред вратата на Трап обаче почти липсваха, докато домакините контролираха мача спокойно. 

В 74-а минута Филип Костич можеше да реши всичко, но ударът му премина съвсем малко встрани. В 79-а минута и нервите на Дейвид Мойс не издържаха, което доведе до изгонването на специалиста. 

Айнтрахт Франкфурт - Уест Хем 1:0

1:0 - Рафаел Сантоп Боре (26)

Съставите на двата тима:

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Тута, Хинтерегер, Ндика, Кнауф, Соу, Роде, Костич, Хауге, Боре, Камада;

Уест Хем: Ареола, Кресуел, Зума, Доусън, Цоуфал, Форналс, Райс, Сучек, Боуен, Антонио, Ланзини;