Отборът на Милан се класира безпроблемно за третия квалификационен кръг в Лига Европа, след като победи с 2:0 като гост тима на Шамрок Роувърс. Головете за „росонерите“ реализираха Златан Ибрахимович в 23-ата и Хакан Чалханоолу в 67-ата минута.  

В следващия кръг тимът на Стефано Пиоли ще домакинства на норвежкия Бодьо/Глимт на “Сан Сиро”.


Италианците контролираха развоя на срещата през всичките 90 минути и създадоха редица положения, но успяха да отбележат едва две попадения.

Още във втората минута Алексис Салемакерс пробва удар извън наказателното поле, който обаче се оказа неточен.

В 14-ата минута Аарън Грийн нанесе опасен изстрел, който беше избит от Джанлуиджи Донарума.

В 23-ата домакините допуснаха грешка в своята половина, а след няколко паса топката стигна до Златан Ибрахимович, който с хубав удар изведе „росонерите“ напред. Това бе и първи гол в Европа за Златан с екипа на тима от 15 февруари 2012 година, когато се разписа от дузпа при победата с 4:0 над Арсенал в ШЛ.

В 25-ата минута удар на Саму Кастийехо преодоля противниковия вратар, но защитник успя да изчисти топката от голлинията.

Три минути след това Грийн стреля от малък ъгъл, но отново Донарума сенамеси.

В 35-ата минута Тео Ернандес стреля от воле, но противников играч изби топката. Малко след това Хакан Чалханоолу стреля от движение, но ударът му прелетя над вратата.

В 42-ата минута Давиде Калабрия отправи удар от чудесна позиция, но защитник се хвърли на пътя на топката.

Минута преди края на първата част капитанът на домакините Ронан Фин игра с глава, но Донарума улови топката.

В 53-ата минута Чалханоглу стреля със задна ножица, но топката разтресе напречната греда, а веднага след това Алън Манус спаси удар на Калабрия.

В 59-ата минута турският национал стреля от фаул от малък ъгъл, но вратарят успя да избие в корнер. В 64-ата минута Салемакерс шутира от удобна позиция, но ударът му попадна във вратаря Манус.

Три минути след това гостите стигнаха и до втори гол след продължителна атака, която беше завършена с чудесен изстрел на Чалханоолу от границата на наказателното поле – 0:2.

В 82-ата Калабрия пробва далечен шут, който обаче бе уловен от Манус.

Две минути по-късно новите попълнения Браим Диас и Сандро Тонали дебютираха за "росонерите", след като замениха Чалханоолу и Исмаел Бенасер.

Последният удар в мача беше дело на резервата Дилън Уотс в добавеното време, като той беше спасен от Донарума.