Помощник-треньорът на Алекси Желязков коментира тежкото поражение от отбора на Еспаньол в двубой от груповата фаза на Лига Европа. 

"Мачът приключи много рано. С ранния гол, с червения картон, втория гол. Оттам нататък всичко беше ясно. Трудно ми е да си обясня защо се получи това нещо. Афектирани сме, но просто това бе съвпадение. А в подобна ситуация, срещу отбор като Еспаньол, всичко е дотам."

Желязков заяви, че според него изгонването на Горалски е било пресилено. 

"Без да съм видял повторението, смятам, че Горалски нямаше как да реагира по друг начин. От това, което видях на първо четене, смятам, че можеше да се спести червения му картон. Това видях аз", коментира Желязков.

Желязков защити футболистите в зелено и заяви, че те са направили всичко, което е зависело от тях, спрямо обстоятелствата в двубоя. 

"Трудно е да се говори на полувремето. Мачът свърши още през първото полувреме. Просто футболистите трябваше да покажат мъжество, да защитят честта си. Беше ясно, че няма как да вземем нещо от мача, но трябваше да се преборим поне за честта. Смятам, че те направиха всичко възможно. Трудно е да се играе при този резултат, при този психологически срив и с двама души по-малко." 

На въпрос относно тактиката, с която българският отбор е влязъл в мача, Желязков заяви, че защитният футбол никога не е бил в идеята на треньорските указания.

"Не помня Лудогорец да е играл грозен футбол, още по-невъзможно е да дадем подобни указания на отбора. Не е в стила на отбора ни." 

Помощник-треньорът показа оптимистична нагласа и заяви, че отборът ще излезе успешно от трудната ситуация и ще успее да се мобилизира за следващия си сблъсък. 

"Вярвам и съм убеден, че в съблекалнята ни има истински професионалисти, минали през изключително тежки двубои. Всички ние ще положим достатъчно усилия и бързо ще излезем от този шок. Просто нямаме време, след два дни имаме мач от първенството. Доколкото знам, другият мач е завършил наравно, все още сме втори, така че съм убеден, че ще излезем от групите", завърши Желязков.