РБ Залцбург завърши 0:0 при домакинството на Борусия Дортмунд в осминафиналния мач реванш от Лига Европа. Това се оказа достатъчно за австрийския отбор, който се класира за четвъртфиналите на турнира, след като спечели първата среща с 2:1.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол, въпреки изключително многото голови положения, които футболистите на двата тима създадоха.

Домакините създадоха първата опасност в срещата в 6-та минута, когато пред Хи-Чан Хван се откри чудесна възможност, но Роман Бюрки спаси.

Защитата на Борусия допусна много груба грешка в 21-та минута. Сократис Папастатопулос се опита да подаде към Загаду, но вместо това подари топката на Хван, който изскочи на отлична позиция сам срещу Бюрки, но вратарят на Борусия отново се намеси решаващо и спаси.

Шавер Шалгер успя да се пребори за топката и пред него се откри много добра възможност. Той стреля, но ударът му бе отразен от Бюрки.

Дабур се възползва от неконцентрираните действия на Борусия в защита в 35-та минута и стреля, но над напречната греда в аут. Шест минути по-късно Дабур комбинира с Бериша, който отправи остър удар, но Бюрки отново внимаваше и успя да избие.

Максимилиан Филип се опита да изненада Александър Валке с далечен удар в 51-та минута, но вратарят на домакините внимаваше и направи комфортно спасяване.

Пред Марсел Шмелцер се откри отлична възможност в 65-та минута. Той бе непокрит и отблизо стреля с глава, но слабо и Валке направи рутинно спасяване.

Андре Шюрле отправи хубав удар в 69-та минута, но в последния момент той бе блокиран.

Миши Батшуай пусна отличен пас към Александър Исак в 70-та минута, а шведският нападател бе изведен сам срещу Валке и стреля, но вратарят на Залцбург успя да спаси.

Пред Максимилиан Филип се откри много добра ситуация в 72-та минута и той стреля, но ударът му бе блокиран от защитник на домакините.

Минута по-късно Филип отправи нов топовен удар от разстояние, но Валке внимаваше и отново спаси.

Борусия Дортмунд пропиля нова перфектна възможност в 73-та минута, когато пред Александър Исак се откри възможност да вкара, но ударът му първоначално бе блокиран от защитник на Залцбург, а след това и спасен от Валке.

Във втората минута на добавеното време на срещата домакините пропуснаха да отбележат победен гол. Дабур получи много добър пас и стреля от движение, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Равенството 0:0 бе достатъчно за Залцбург, който се класира за четвъртфиналите на Лига Европа.