РБ Залцбург се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като победи с 2:1 Реал Сосиедад в мача реванш. Първата среща на „Аноета“ завърши 2:2 и с общ резултат 4:3 австрийците продължават напред в турнира.

Залцбург поведе в резултата в 10-та минута, когато Лайнер центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Дабур бе изпуснат и успя да вкара топката във вратата на Херонимо Руи.

Реал Сосиедад изравни резултата в 28-та минута, когато Серхио Каналес центрира в наказателното поле на Залцбург, където Раул Навас засече топката с глава и я вкара в горния десен ъгъл на вратата на Валке.

Домакините имаха претенции за дузпа в 32-та минута за игра с ръка на Асиер Ияраменди, но съдията прецени, че няма основание да свири такава.

Австрийците изпуснаха отлична възможност да поведат отново в резултата в 52-та минута, когато Ябо центрира от фаул в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Рамальо стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Реал Сосиедад завърши мача с човек по-малко, след като Раул Навас бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Хванг в 71-та минута.

Съдията Сергей Карасев свири дузпа за Залцбург в 72-та минута за нарушение на вратаря Херонимо Руи срещу Хванг в наказателното поле на баските.

Валон Бериша не пропусна да реализира наказателния удар в 74-та минута и Залцбург поведе с 2:1.

Вратарят на домакините Валке се намеси решаващо в 88-та минута, когато спаси опасния удар на Аднан Янузай.

Баските нямаха сили за нищо повече, а РБ Залцбург се класира за осминафиналите на Лига Европа.